Prisen på gult fosfor steg meget

På det seneste er priserne på produkter relateret til den fosforkemiske industrikæde fortsat med at stige.Ifølge data frigivet af Baichuan Yingfu, et råvarekonsulentbureau, var tilbuddet af gult fosfor den 15. september 60082 yuan / ton, hvilket stod på heltalniveauet på 60000 yuan på et slag, en stigning på omkring 280% i begyndelsen årets;Påvirket af råvaren gul fosfor steg prisen på fosforsyre synkront.Prisen den dag var 13490 yuan / ton, en stigning på omkring 173% i begyndelsen af ​​året.Baichuan Yingfu sagde, at spotmarkedet for gult fosfor er stramt i øjeblikket, og prisen på gult fosfor fortsætter med at være stærk på kort sigt;Udbuddet af fosforsyre på markedet faldt, og prisen fortsatte med at stige.På grund af den stramme pris på råvarer er enheder hos nogle producenter blevet lukket ned.

Ifølge data fra Baichuan Yingfu den 17. september var citatet af gult fosfor 65.000 yuan / ton, et nyt højdepunkt i året, med en kraftig stigning på mere end 400% i hele året.

Soochow Securities sagde, at med accelerationen af ​​den dobbelte kontrolpolitik for energiforbrug var produktionen af ​​råmateriale gult fosfor stærkt begrænset eller udsolgt.Strømforbruget af gult fosfor er omkring 15000 kwh / T. i 2021, det vigtigste nedstrøms er fosfat (46%), glyphosat (26%) og andet fosforpentoxid, fosfortrichlorid osv. Prisen på gult fosfor er lav om sommeren og højt om vinteren.I 2021 var Yunnan-kraften begrænset, og på grund af utilstrækkelig vandkraftforsyning steg prisen på gult fosfor i den våde sæson, mens forsyningen fortsatte med at skrumpe i lyset af lavt vand om vinteren.

Huachuang Securities mener, at virkningen af ​​begrænsning af gul fosforproduktion gradvist strækker sig til downstream, prisen på renset fosforsyre stiger med 95% til 17.000 yuan/ton på en enkelt uge, hvilket komprimerer fortjenesten af ​​industriel monoammonium til negativ værdi, og rentabiliteten af ​​jernfosfat krymper også, hvilket betyder, at under forsyningsbegrænsningerne af gult fosfor vil profitmønstret for nogle nedstrømsprodukter blive ændret ved at rense fosforsyre. Ressourcematching forventes igen at blive industriens fokus.


Indlægstid: 23. september 2021